Hjältarnas kennel                 Senast uppdaterad: 24 jan 2016
 
Valpdagbok1 Vikter på valparna Bilder Diezel Bilder Puma
Hem Om oss Nyheter Köpa valp Valpplaner Godiskullen Pälskullen Hero Nova Puma Cobra Tigra Rebel Azlan Divas minnessida Fotogalleri Resultat Länkar Kontakta oss / Gästboken

 

 

 

 

 

valpdagbok

2012-11-04

Pälskullen

Vi hade valpträff med Pälskullen, och det var jättekul att träffa alla som kom och se dem små igen, nu när dem blivit lite större. Nicklas hade med sig pappa Diezel så alla fick hälsa på honom, som inte hade gjort det. Vi hade fått lov av jägarna att låna deras kåta upp i skogen. Så efter en väldigt lerig poängpromenad dit upp, så grillade vi och dem små fick busa av sig. Härligt att se dem alla leka igen. Alla som ville fick prova att spåra efter rådjusklöv, vilket dem var duktiga på när dem började förstå vad dem skulle göra. Tack alla för att ni kom! Hoppas ni vågar komma tillbaka trots den leriga promenaden jag lurade ut er på.

 

2012-09-27

Vi planerar för valpträffen och kommer snart med ett datum, vi tror det kommer att bli i början av november.

 

2012-09-22

Idag var det premier för tre av tikvalparna på sin första utställning. Dem placerade sig som 2:a, 3:a och 4:a med HP och alla fick jättefina kritiker. Två av hanarna var och hejade på syrrorna och det var jättekul att få träffa en del av gänget samlat.

 

På eftermiddagen var det våran sista prins, Pälsjägarens tur att flytta till sin egen nya familj. Det är inte lätt att släppa iväg dem när dem bott kvar så länge. Men han har fått en underbart hem och familj som han har flyttat till. Lycka till med eran nya familjemedlem.

 

Hjältarnas Pälsjägare - Pompe - Reidun och Jonny Johansson i Laholm.

Pälsjägare

 

2012-09-01

Idag flyttade Ståpäls till sin nya familj inte så långt ifrån oss. Han är våran foderhane. Lycka till med eran nya familjemedlem.

 

Hjältarans Ståpäls - Azlan - Petra och Martin Kilvik i Partille.

Ståpäls

 

2012-07-23

Idag kom en hane tillbaka, då det inte fungerade i hans familj. En go, glad nyfiken och aktiv kille. Så nu har vi två fina hanar som söker nya fina hem, där dem ska få stanna.

 

2012-07-16

Idag flyttade Pälsmössa till sin nya familj, hon flyttar hem till halvstorasyster Tella.

Lycka till med eran nya familjemedlem.

 

Hjältarnas Pälsmössa - Tosca - Towa Svensson och Torben Ritter i Laholm.

Pälsmössa

 

2012-07-12

Nu har vi en tik och en hane som söker nya hem.

 

Jag ska försöka uppdatera i det närmaste i nya album på valparna från dem bodde kvar här hemma. Det har varit krångel med albumpragrammet, men jag ska ta tag i det nu när det finns mera tid, så håll utkik för nya album.

Såg att flera bilder kommit in i albumet 4v och framåt, som jag hade krångel med, men nu finns dem där.

 

2012-07-08

På söndagen flyttade Pälsboll. Lycka till med era nya familjemedlem.

 

Hjältarnas Pälsboll - Athena - Pamela och Jenny Abrahamsson i Gunnilse

Pälsboll

 

2012-07-07

På lördagen flyttade även Fuskpäls och Svinpäls. Lycka till med era nya familjemedlemmar.

 

Hjältarnas Fuskpäls - Lotus - Christina Berntsson och Ronny Lindström i Grums

Fuskpäls

 

Hjältarnas Svinpäls - Obelix - Robin Jacobsson och Isabelle Renfjord i Bunkeflostrand

Svinpäls

 

2012-07-06

Nu har dagen kommit då dem små får flytta hemifrån oss. Lycka till med era nya familjemedlemmar.

 

Hjältarnas Pälsfladdrare - Tezla - Patrik och Ellinor Tordell i Landvetter

Pälsfladdrare

 

Hjältarnas Björnpäls - Ymer - Ia Tauni och Raymond Teibl i Skepplanda

Björnpäls

 

2012-07-05

Idag var Nicklas och Catrine här andra gången och hälsade på och tittade på dem små innan alla ska flytta. Även pappa Diezel var med och kollade in dem små.

 

2012-07-01

Nu äter dem alla sina matmåltider och får även välling på kvällen. Dem vill gärna snutta på Puma med, men hon går efter ett litet tag, hon tycker det är roligare att busa. Nu är dem ute väldigt mycket. Igår hämtade vi ut stamtavlorna med deras namn. Vi har valt att ta en del av Pumas stamnamn (Päls Pralinen), så detta blir Pälskullen, även hennes första kull som är Godiskullen tillhör henne genom Pralinen.

Tikar:

Hjältarnas Pälsmössa

Hjältarnas Pälsfladdrare

Hjältarnas Pälsboll

Hjältarnas Pälsängel

Hanar:

Hjältarnas Fuskpäls

Hjältarnas Ståpäls

Hjältarnas Björnpäls

Hjältarnas Svinpäls

Hjältarnas Pälsjägare

 

2012-06-15

Idag har vi avmaskat dem små igen, och gott är det inte. Dem har ätit mat 2 gånger om dagen nu i några dagar och alla tycker det är så gott. Ute är dem varje dag.

Lagt in 5 veckors vikterna.

 

2012-06-10

Nu har dem varit ute några gånger och det är jättespännande. I fredags flyttade dem upp till övervångingen så dem är med oss och resten av hundflocken hela tiden. Vi har börjat med maten så smått och alla har bra aptit.

 

2012-06-07

Igår var valparna ute för första gången, och det var ett himla liv på dem i den nya miljön. Dem var nyfikna och gick runt i gräset och kollade och smakade. Idag ska dem få smaka på mat för första gången. Har lagt in ett nytt album på sidan: Fotogalleri.

 

2012-06-06

Idag la jag ut 3 veckors vikterna. Valparna växer och utvecklas så snabbt nu. Fullt med tänder på alla små, och dem blir stadigare på benen. Dem busar, morrar och skäller på varandra. Vi har fått besöken från valpköpare i flera dagar, jättetrevligt att träffas.

Lek

 

2012-05-31

Igår efter dem diat, när några låg kvar och bara snuttade på Puma, så såg jag att hon gärna ville gå, hur det ryckte i kroppen på henne, och det var inte så konstigt för tänderna har nu börjat tränga igonom på dem, så det kändes på henne. Idag har jag avmaskat dem. Dem flesta gick det jättebra med, men någon tyckte det var förskräckligt äckligt och skakade på huvudet och ville inte svälja det. Dem har börjat att intressera sig för varandra och börjat att busa eller brottas lite lätt. Ska försöka ta lite nya bilder nu när dem öppnat ögonen. Nu börjar det verkligen likna små hundar och dem är så söta. Imorgon lägger jag ut 3 veckors vikterna.

 

2012-05-27

Nu har alla öppnat sina ögon. Dem kan även stappla runt ganska bra, några steg och sen ramlar dem och rullar runt. Dem ligger och skäller och små morr kommer. Denna veckan kommer det att hända mycket utveckling, synen kommer lite grann, hörseln kommer och dem kommer även att bli så mycket stadigare på benen. Nu har vi även börjat att boka upp dem första besöken för eventuella valpköpare till nästa vecka när dem är 3 veckor.

 

2012-05-25

Idag är dem 2 veckor, och alla har klippt klorna igen. Allas ögon är på gång att öppnas, så nu har dem små springor till ögonen. 2 veckorsvikterna har jag lagt ut, och även bilder på alla i albumet Puma & Diezels valpar.

 

2012-05-23

Idag ser man att ögonen är på gång att börja öppna sig. Det har även varit lite mera aktivitet på dem. Dem står ostadigt och försöker att gå, men mest kravlar dem runt. Låter gör dem med, piper och knorrar. Det går inte att smyga sig när man tittar till dem, även om dem varken ser eller hör ännu, så känner dem när man kommer. Dem är så goa.

 

2012-05-20

Alla 9 små som sover gott.

Alla 9, nio dagar.

 

2012-05-19

Alla mår bra och växer stadigt. Idag klippte jag klorna på alla för första gången.

Puma börjar nu att lägga sig utanför valplådan en stund i mellanåt. Bjuder på en bild på en varm och gosig liggplats.

Sover gott!

 

2012-05-16

Allt går jättebra. Puma är så duktig på att ta hand om sina små. Dem går upp bra i vikt. Lägger ut lite bilder från dem var 3 dagar. Ska lägga ut en vikttabell och göra fotoalbum i fotogalleriet.

Puma och dem små 3 dagar

 

Puma & dem små

 

2012-05-11

Valparna föddes idag, allt gick kanonbra, Puma är verkligen så duktig. Den första valpen kom vid 14.50 och på 1 timme och 20 minuter hade hon fått sina 5 första. Sen var det dags att vila sig 2 timmar innan nästa kom, och kl 22.20 var hon klar.

Det blev 9 st pigga valpar, 5 hanar och 4 tikar. Inga valpar med sporrar i denna kullen heller som Puma fått, och det känns ju skönt.

Puma & Diezels nyfödda valpar.

 

2012-05-10

Fick en tempsänkning innan vi gick och lade oss på torsdagskvällen. Nu har Puma riktigt vilat i två dygn så hon förbereder sig på dem små.

 

2012-05-07

Började att tempa Puma för att se när tempsänkningen kommer, före valpningen ska starta.

 

2012-05-06

Nu är det inte lång tid kvar tills dem små ska komma.

Puma

 

2012-05-04

Sova i soffan är visst det bekvämaste stället just nu.

Puma

 

Puma med sin runda mage.

Puma

 

2012-05-01

Valplådan står på plats igen, och självklart har Puma varit inne och testat den igen. Hon är så medveten denna gången om vad som ska hända. Hon var så go när hon kom in i valplådan, hon viftade med svansen och tryckte ner sitt huvud i mitt knä när hon la sig ner.

 

2012-04-16

Vi var och lyssnade med ultraljudsvågor efter små hjärtljud för att få reda på om Puma är dräktig eller inte, och visst fick vi höra små hjärtan slå inne i Pumas mage. Underbart, så nu väntar vi med spänning på dem små.

 

2012-04-10

Vi tycker nog att Puma börjar bli lite rundare om magen.

 

2012-03-24

Puma började krångla med maten, så hon känner sig väl lite illamående. Puma är annars väldigt gosig, men nu har hon även blivit ännu mera gosig.

 

2012-03-08

Robin och Puma åkte till Diezel på besök dag 10 i löpet, och visst blev det tycke direkt. Lite lek sen blev det en parning. Sen träffades vi igen både dag 12,14 och 16, innan Puma tyckte det var färdigt. Alla parningar var väldigt enkla och smidiga, lite lek och sen parning. Tack till Niklas och Catrin på Zir Ozzy´s kennel som låter oss låna fina Diezel till Puma.