Hjältarnas kennel                 Senast uppdaterad: 24 jan 2016
 
Godiskullen-valparna Valpdagbok
Hem Om oss Nyheter Köpa valp Valpplaner Godiskullen Pälskullen Hero Nova Puma Cobra Tigra Rebel Azlan Divas minnessida Fotogalleri Resultat Länkar Kontakta oss / Gästboken

 

 

 

 

 

Vapldagbok

2011-07-31

Pappa Bobo är testad LPN1 Fri N/N, då även Puma är testad och fri, så är hela Godiskullen fri. Vill man ha det dokumenterat på papper måste man själv gå och ta ett blodprov och skicka in för test.

 

2011-07-23

Idag flyttade PimPim till sin nya familj. Han bor nu hemma hos pappa Bobo och Cicci i deras familj på Gullefjuns kennel. Vi var där och lämnade honom med Puma och Tigra. Så mamma Puma, pappa Bobo och dem två små busarna hade väldigt roligt ihop.

Lycka till med Hjältarnas PimPim - Blåbär - Familjen Westlund

Bobo, Puma, Blåbär & Tigra

 

2011-07-09

Varit nere vid sjön med våran Tigra och PimPim. Första badet i sjön, och dem hade jättekul. Nu har alla valparna flyttat förutom våran Tigra - Hjältarnas Sockerbit, och så har vi våran hane Hjältarnas PimPim kvar hemma, som vi tänkt hitta ett foderhem till i närheten.

 

2011-07-06

Idag flyttade Häxvrål till sin nya familj. Lycka till med eran nya familjemedlem.

 

Hjältarnas Häxvrål - Elsa - Familjen Rainey-Malmberg i Mölndal

Hjältarnas Häxvrål - Elsa

 

2011-06-26

Idag har vi varit och hälsat på hemma hos Tjipp-Coccosprick. Vi hade med oss dem tre valparna vi har hemma och Puma. Alla hade så kul och busade som bara den. Så roligt att få träffa honom igen. Tack för att vi fick komma och hälsa på! Kommer att lägga ut bilder i ett album från besöket.

 

2011-06-20

Har lagt in två nya album i fotogalleriet,

Valparna 9-11veckor + Valpköparnas bilder - Godiskullen.

 

2011-06-18

Idag flyttade Djungelvrål till sin nya familj. Lycka till med eran nya familjemedlem.

 

Hjältarnas Djungelvrål - Buddy - Familjen Österskog-Pettersson i Tranås

Hjältarnas Djungelvrål - Buddy

 

2011-06-05

Yttligare 3 valpar har flyttat dem senaste dagarna, Geléhallon, Lakritssnurra och Gräddkola. Lycka till med er nya familjemedlem.

Lagt in nya kort på dem tre som har flyttat i 8 veckors albumet.

 

Hjältarnas Geléhallon - Tella - Familjen Svensson-Ritter i Laholm

Hjältarnas Geléhallon - Tella

 

Hjältarnas Lakritssnurra - Amadeus - Familjen Lindwall-Andersson i Sjöbo

Hjältarnas Lakritssnurra - Amadeus

 

Hjältarnas Gräddkola - Nahla- Familjen Nydén i Ambjörnarp

Hjältarnas Grräddkola - Nahla

 

2011-06-04

Grattis till valparnas pappa Bobo som idag blivit Svensk utställningschampion.

SEUCH Gullefjuns Gumse

SE UCH Gullefjuns Gumse - Bobo

 

2011-05-29

Idag har 3 valpar, Skumbanan, Kolaböna och Cocosprick flyttat till sina nya hem.

Lycka till med er nya familjemedlem.

 

Hjältarnas Skumbanan - Hebbe - Familjen Kolbjornsen i Ål, Norge

Hjältarnas Skumbanan - Hebbe

 

Hjältarnas Kolaböna - Lisa - Familjen Dufmats i Väderstad

Hjältarnas Kolaböna - Lisa

 

Hjältarnas Cocosprick - Tjipp - Familjen Lönn i Lindome

Hjältarnas Cocosprick - Tjipp

 

2011-05-27

Idag har alla valparna blivit vaccinerade, chipmärkta och veterinärsbesiktigade, alla utan anmärkning.

 

2011-05-25

Jag har lagt ut vikterna för vecka 6 och 7. Valparna är ute mycket på dagarna, oftast så är det ju härligt väder. Dem busar och leker och är så goá. Puma leker mycket med dem, men nu vill hon inte att dem ska dia på henne längre. Nu har dem verkligen vassa tänder, så hon går ganska snabbt när dem suger sig fast på henne.

Sanna har varit här och tittat på valparna, och ställde upp dem så fint så jag kunde ta kort på dem. Tack för hjälpen Sanna. Lägger ut dem bilderna snart.

 

2011-05-14

Igår hämtade jag stamtavlorna till valparna.

Vi har valt att döpa valparna efter godisnamn, så våran första kull är Godiskullen.

Alla namnen är utlagda på Valparnas sida.

 

2011-05-09

Jag har lagt ut 5 veckorsvikterna, och ändrat lite med foton på valpsidan.

 

2011-05-08

Idag var det avmaskning för andra gången. På kvällen var det upptäcktfärd i köket, med Puma, Nova och Cobra. Puma ligger mest och tittar på vad dem håller på med. Nova tycker dem är så spännande och små, men hon vill inte dem ska komma för nära. Cobra tycker med dem är väldigt spännande och följer dem små när dem springer runt i köket.

 

2011-05-07

Valparna har flyttat upp till övervåningen, nu hör dem alla ljud vi skramlar med, och har alla dem andra vuxna hundarna runt omkring sig. Vi försöker att ha dem ute så mycket som möjligt. Dem leker med varandra och sina leksaker.

 

2011-05-05

Lagt ut 4 veckorsvikterna.

 

2011-05-04

Klippte klorna för fjärde gången, det är 180 små klor varje gång. Fick hjälp med att fotografera valparna av Cina på Drömbjörnens kennel, Stort Tack. Lägger ut dem bilderna så snart jag fått dem.

 

2011-05-02

Valparna har varit ute några gånger i det fina vädret. Idag började vi med att dem fick smaka på mat, och dem flesta åt med en gång. Tyckte dem gått upp lite i vikt mellan 3 och 4 veckan, så därför börjar vi med maten nu.

2 maj

2011-04-29

Puma och alla valparna mår bra. Det är nu fullt liv i lådan så fort dem vaknar. Dem busar, skäller, morrar och har börjat intressera sig för leksakerna som vi gett dem.

Alla har fått sina tänder, och det blir hårdare bett för varje dag.

Nya bilder i albumet Valparna Nyfödda - 3 veckor. Nytt album med 3 ½ veckors bilder.

 

2011-04-24

Idag är valparna 3 veckor. Igår fick dem vara ute en liten stund i det härliga vädret. Puma tyckte det var underbart att få ligga ute med dem, hon går annars ur valplådan ganska snabbt när hon är inne. Vi avmaskade dem igår, några svalde det så fint utan något problem, men några andra tyckte det var väldigt äckligt, dem skakade på huvuderna och försökte få ut det ur munnen. En av valparna fick sina tänder igår, dem andras tänder kommer säkert igenom tandköttet när som helst.

Första gången ute.

2011-04-22

Nu har alla valparna öppnat sina ögon, och dem börjar att röra på sig mera än bara äta och sova. Det är ett väldigt liv i lådan när dem vaknar, och dem har börjat att intressera sig för varandra. Vissa morrar, några skäller till, det är verkligen kul att sitta och studera dem. Dem är så goa när dem kommer fram till oss, och försöker klättra upp i knät. Idag ska Cicci och pappa Bobo komma hit och träffa dem små underverken.

2011-04-17

Idag är valparna 2 veckor. Många av dem har öppnat sina ögon mycket, och dem får ju ett helt nytt utseende. Dem äter, sover, knorrar, och kan göra ett litet skäll i sömnen. Puma har börjat att gå ur lådan nu ,och ligger utanför imellanåt. När hon kommer tillbaka så får dem en himla fart upp och ska till henne. Alla går nu, och det ser för härligt ut när dem ska skynda sig till sin mamma på sina darriga ben.

Vikter och bilder kommer ikväll eller imorgon. Bilden är från dem var 10 dagar.

Valparna 10 dagar

 

2011-04-15

Puma har varit hos veterinären och nu ska hon vara bra. Hon har dock haft feber på kvällarna, men fri på morgonen, förmodligen har vi det lite för varmt hemma, där Puma och valparna är. Valparna mår bra. Dem har börjat stappla runt på sina tassar, och man börjar se att ögonen är på gång att öppnas på vissa av dem.

Jag har gjort ett fotoalbum med valparna. Länken ligger under Valparna.

 

2011-04-12

Alla valparna mår bra. Alla har dem dubblat sin födelsevikt eller lite mera.

 

2011-04-11

Dem små mår bra, och det är så roligt att sitta och titta och lyssna på dem. Dem har ju redan små personligheter. Idag har jag klippt klorna på alla, det blev 180 små klor.

Jag har lagt ut 1 veckas bilder under Valparna.

 

2011-04-10

Idag blev valparna 1 vecka.

 

2011-04-09

Pumas feber har släppt, och hon är så duktig med dem små. Valparna äter och är nöjda, det syns hur dem växer.

 

2011-04-06

Puma fick feber igår och blev slöare, så idag har vi varit hos veterinären med Puma. Hon har fått en infektion i livmodern, förmodligen av att det varit hinnor och någon moderkaka kvar. Nu har hon fått medicin så förhoppningsvis blir hon bättre snart. Man märkte med än gång att hon fick bättre med mjölk och började tvätta dem små ordentligt igen. Så nu ligger dem små och äter och blir ompysslade, och är så nöjda dem kan bli.

 

2011-04-05

Alla valparna växer och mår bra, även alla navelsträngar har trillat av idag.

 

2011-04-04

Puma hade slappnat av och bara legat med dem små efter den sista valpen kom kl 12 på söndagsnatten. Hon hade någon liten samandragning vid 3,30 tiden och var lite orolig men lade sig sen tillrätta. Så kl 8 på morgonen satt hon sig upp och tryckte på, då kom den 11 valpen, som var bland dem större. Tyvärr fick vi inte igång honom, det känns ledsamt.

 

2011-04-03

Pumas valpar föddes. Allt gick bra och Puma var jätteduktig. Det blev 10st pigga valpar, 5 tikar och 5 hanar. Ingen av valparna hade några extra sporrar.

Stort tack till Pamela som var här och hjälpte till, även Sanna och Kirti som vi fick ringa.

Image0002

 

2011-04-02

Idag har tempen varit nere på 37,3 och är nu på väg upp igen. Puma hjässar och har börjat att bädda lite. Så nu är det bara att vänta på att valparna ska komma.

 

2011-04-01

Nu börjar det närma sig, ingen tempsänkning ännu, men det är inte många dagar kvar innan dem små kommer.

Puma

 

2011-03-27

Puma har provat valplådan, och den var klart godkänd. Vi känner dem små som sparkar där inne, så mysigt.

 

2011-03-26

Idag har vi klippt pälsen och badat Puma.

 

2011-03-23

Valplådan är färdig, jättefint gjort av Robin.

 

2011-03-16

Puma blir rundare för var dag, och väldigt gosig.

 

2011-03-07

Vi var hos veterinären och lyssnade med ultraljud efter hjärtljud på små valpar i magen. Det var så underbart att höra dem små hjärtljuden slå där inne. Nu vet vi att hon är dräktig. Hon har även börjat att bli rund om magen.

 

2011-02-18

Puma börjar att krångla med maten, förmodligen är det illamåendet som börjar.

 

2011-01-29

Lördagen den 29/1 åkte vi till Cicci och Bobo med Puma för att testa att para, vi trodde nog vi var lite tidiga. Dem lekte en liten stund och sen hade dem bestämt sig, så vi fick en parning. Sen var vi hos Cicci och Bobo tre gånger till i veckan som kom.

Alla parningarna var väldigt lätta och smidiga, 5 minuters lek och sen fick dem till det.