Hjältarnas kennel                 Senast uppdaterad: 24 jan 2016
 
Hem Om oss Nyheter Köpa valp Valpplaner Godiskullen Pälskullen Hero Nova Puma Cobra Tigra Rebel Azlan Divas minnessida Fotogalleri Resultat Länkar Kontakta oss / Gästboken

 

 

 

 

 

om oss

 

 

Våran familj består av mig - Ulrika och Robin, våra två tvillingtjejer Matilda och Alva, även Robins stora tjej Emelie.

Vi bor i Landvetter, som ligger strax utanför Göteborg.

Vi har nu våra fem Leonberger, Hero, Puma, Cobra, Tigra och Rebel. Så har vi även våran katt Cesar.

Våran fina Diva fick vi låta somna in i okt 2012, då hon fick Akut Leukumi, bara 5½ år.

Våran prinsessa Nova fick somna in i sep 2013. Efter en akutoperation med sprucken mjälte som gick bra till slut, så visade provsvaret att hon hade en väldigt aggressiv cancer, Hemangiosarkom. Vi fick ha våran Nova 3 månader extra innan cancern tog över.

 

Vi har låtit Diva, Nova och Hero lämna blod till cancerforskningen på SLU. Det känns bra om man kan hjälpa till på något sätt. Novas blod och vävnadsprov ska med i en forskningstudie på Hemangiosarkom hos Leonberger.

 

Vi åker en hel del på utställningar med hundarna, och tycker det är väldigt roligt. Vi lägger ibland spår åt vovvarna, och tycker det är jättekul. Vi har haft två kullar här på Hjältanas kennel, Godiskullen och Pälskullen.

 

Vi har alltid gillat djur, Robin är uppvuxen med schäfer, och jag hade massa olika smådjur, som dansmöss, hamster och kanin när jag var yngre.

Min första hund, Tonic, skaffade jag när jag var 16år, hon var blandras med bla. schäfer. Henne tog jag med mig när jag flyttade hemifrån, då fick jag även en av min systers katter, en Norsk skogkatt som hette Spanis. Så när Robin och jag flyttade ihop, så fick han även några djur på köpet. Vi fick ta bort våran Tonic en vecka före hon skulle fylla 14år. Robin ville då vänta med att skaffa en ny hund, men efter en vecka så gick han med på att vi skulle börja leta efter en ny vovve.

Då vi båda var förtjusta i Leonberger som vi träffat på, började vi läsa om rasen, och kände att den skulle passa in i våran familj. Så då skaffade vi Hero, sen Nova och sen Diva, och på den vägen är det...,och så kunde vi inte motstå att ta hem Puma och Cobra, som båda är efter våran egen Hero. Sen har vi nu med våran Tigra som är ifrån våran första egna kull - Godiskullen, och Rebel från våran andra kull - Pälskullen. Vi har även en foderhane - Azlan från Pälskullen.

 

Hero

Tigra

 

Nova

 

I september 2009 ansökte vi om ett kennelnamn, Hjältarnas, som vi fick godkänt och registrerat i mitten av januari 2010. Det är taget ifrån våran första Leonberger Hero, som heter Hjälten Hero i sitt stamnamn.

 

Jag har gått Skk:s Hunduppfödarutbildning. Vi startade i april 2009 och var färdiga i februari 2010.

 

Våren 2011 fick vi våran första kull "Godiskullen" här på Hjältarnas kennel, och 2012 hade vi våran andra kull "Pälskullen".

 

Jag har gått dem två första kurserna på Axelssons Animal Massage School, för Diplomerad hundmassör.

 

Den första kursen var, hundmassagebehandling teori och praktik, hundens ytliga muskler, stress hos hundar.

Den andra kursen var om, stretching, stresspunktsbehandling, hundens ytliga muskler, skelett och ledlära, muskelfysiologi, hur man bygger upp hundens muskulatur.

 

Har även gått på simträning med Nova, och det var roligt att lära sig hur man tränar hundar i pool. Från början fattade hon inte varför vi skulle dit och träna, men efter några gånger, så var hon uppe på rampen och hoppade i själv, innan vi var framme vid poolen.

 

Jag var med och deltog på: 

SLBK:s Hälso & Avelskonferans 2012

Hunduppfödareutbildningen med David Selin hösten 2012.

Både jag och Robin var med på Skelett & Leddagen 2013 med Lennart Sjöström.

 

Vi har gått utbildningen,

Mentalkunskapskurs 1, M1. Allmän mentalkunskap.

Mentalkunskapskurs 2, M2. Mentalfigurant B.

 

Robin har fortsatt med mentalutblidningen och har gått Mentalkunskapkurs 4, och är Mentalfigurant A.
Efter det så fortsatte han med Mentalkunskapkurs 5 och blev då utbildad Testledare till Mentalbeskrivningar. Så nu är han ofta med och agerar Testledare på MH:n.

2011 blev han inröstad i SLBK:s styrelse som ledamot och var Mentalansvarig. Han har varit med och startat upp SLBK:s första egna MH-bana i Nossebro 2011.

2012 var han Vice Ordförande och Mentalansvarig och nu 2013 är han fortfarande med som Mentalansvarig i SLBK.